Pospolite Ruszenie
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Oficjalne forum ruchu Pospolite Ruszenie - spiskujemy już od 4257 dni

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Kto jest na Forum
Na Forum jest 7 użytkowników :: 0 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 7 Gości

Brak

Najwięcej użytkowników 141 było obecnych Nie Paź 20, 2024 3:38 pm
Latest topics
» WOLNOŚĆ GOSPODARCZA
Nowy Rząd - propozycje - Page 3 I_icon_minitimeby "X"WOJOWNIKREBELIANT"X" Wto Gru 10, 2013 9:39 pm

» Ancient Knowledge napisy PL - Świadomość,Święta Geometria, Cymatics, Iluzja rzeczywistości.
Nowy Rząd - propozycje - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 5:29 pm

» Leczenie próchnicy i ubytków - Ramiel Nagel (lektor PL Ivona)
Nowy Rząd - propozycje - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 5:26 pm

» Podręcznik Globalnej Suwerenności - Johny Liberty
Nowy Rząd - propozycje - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 5:22 pm

» UNGRIP (PL) - Uniezależnienie
Nowy Rząd - propozycje - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 4:53 pm

Nowy Rząd - propozycje

Go down 
+12
kitkej
marin
Black Cat
Forescik
Niedźwiadek
martin165
PressView
Marcin
Kacper Rebel
pablito
POKOLENIE-ZIZ
Grabarz
16 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
rastak
Pospolite Ruszenie
rastak

Liczba postów : 83
Poparcie : 87

Nowy Rząd - propozycje - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Nowy Rząd - propozycje   Nowy Rząd - propozycje - Page 3 I_icon_minitimeCzw Cze 20, 2013 7:23 pm

Witam wszystkich, jestem nową osobą na forum. Mam nadzieję, że mój głos coś wniesie do dyskusji.

Zaznaczam, że to co napiszę, jest tylko moim subiektywnym zdaniem, opinią.

Przyznam się szczerze, że nie czytałem waszych wszystkich wypowiedzi. Temat przeczytałem wybiórczo. Jednak znalazłem pewną nieprawidłową prawidłowość. Padają nazwiska, partie polityczne i układy. Chcecie władzy ludu ? Chcecie, żeby obywatel miał realny wpływ na to co się dzieje w tym kraju? Napiszę jeden obszerny post, może niekoniecznie wszystko tu będzie pasowało, ale mam nadzieje, że z sensem.

Pierwsza sprawa- Jeżeli chcecie ruszyć ze sztandarem i wyrwać ją z rąk tyranów tylko po to, żeby oddać ją w ręce innych, to przepraszam, ale nie podpiszę się pod tą akcją. Przede wszystkim- akcja reklamuje się jako "bezbarwna", więc niech taką pozostanie. Problem jest bardziej złożony. Cały "ruch" powinien prężnie siedzieć i werbować ludzi i stosować wszelkie narzędzia propagandowe ku temu. Jednak żeby o coś walczyć, trzeba wiedzieć o co chcemy walczyć, a z tego z siejecie tej garstce fanów na Facebook'u - TOTALNIE NIC NIE WYNIKA!!! Zbierzmy postulaty i rośnijmy w siłę. Jeszcze przyjdzie dzień sądu ostatecznego, wiosna ludów, pospolite ruszenie, nazwijcie to jak chcecie Smile

Trzeba stworzyć nową wizję organu ustawodawczego. Poukładałem sobie taki mały szkic jakby on miał wyglądać, nie jestem prawnikiem, przedstawię swoją wizję w bardzo prosty sposób.

- Brak immunitetu, wprowadzenie 100% wolności słowa jedynie podczas obrad;
- Odpowiedzialność pracownicza. Każdy powinien odpowiadać za swoje czyny (w tym przypadku majątkiem, lub  w skrajnych przypadkach wolnością), a nie tak jak jest to teraz- rządzący coś popsują, a odpowiedzialność za to biorą obywatele;
- Kadencyjność, dość kontrowersyjny punkt, ale im ktoś dłużej przy korycie, tym łatwiej taką osobę zmanipulować, tym więcej znajomości taka osoba może sobie narobić; 
- wybory okręgowe na zasadzie województw (im większe województwo tym więcej przedstawicieli ich w rządzie),oraz żeby każdy mógł przystąpić do kandydowania, kto spełnia odpowiednie warunki(wiek wykształcenie itp.). Pożądane jest tutaj zmniejszenie do minimum znaczenia partii w wyborach, oraz zmianę dotychczasowego systemu głosowania na ludzi z listy. Polak idąc do urn wybiera mniejsze zło, to jest coś czego nie można tolerować. 
- No i najważniejsze. Trzeba większość hołoty, która nami rządziła, najzwyczajniej w świecie pozamykać(niektórym majątki całe pozabierać), w więzieniach już się nimi zaopiekująSmile Trzeba zrobić porządek z prawem bankowy i z bankami. Bardzo dużo ludzi "popełni samobójstwa" walcząc z żydostwem i przygotowując nowe prawo bankowe, ale niestety nie możemy się poddać... Chyba ludziom na tym portalu nie muszę tłumaczyć dlaczego na świecie jest "kryzys"... Jak to mówią rewolucja zjada własne dzieci i będziemy musieli poświęcić kilka istnień, żeby zrobiło się w tym kraju lepiej.

Na razie to tyle, bo się trochę rozpisałem i tak pewnie nikt tego nie przeczyta Smile

p.s. 

Wspominał ktoś o oddziałach/wydziałach w każdym większym mieście. Zgodzę się, też miałem taki pomysł. Ale w tej kwestii nie należy dyskutować, tutaj trzeba działać. 

Trzeba podzielić forum na "dyskusja ogólna"/ "Pospolte Ruszenie regionalnie" 

W "regionalnie" - otworzyć X tematów gdzie x to liczba kolejnych byłych miast wojewódzkich. W każdym z wątków (docelowo) 2-3 modów. No i najważniejsze  oddzielne wydarzenia na FB dla tych właśnie miast. Kapitalizm dał nam tak świetne narzędzie do propagandy stosowanej więc je wykorzystajmy w pełni Smile 

Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących !!!
Powrót do góry Go down

Nowy Rząd - propozycje
Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Nowy Wspaniały Świat
» Moje propozycje
» Nowe logo Ruchu - propozycje
» Rząd szykuje się do wojny z narodem ? :]
» Rząd z mediami zaczął pranie

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach