Kto jest na Forum | Na Forum jest 6 użytkowników :: 0 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 6 Gości
Brak
Najwięcej użytkowników 141 było obecnych Nie Paź 20, 2024 3:38 pm
|
|
| Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
POKOLENIE-ZIZ Weteran
Liczba postów : 217 Poparcie : 391 Join date : 30/03/2013 Age : 33 Skąd : Warszawa
| Temat: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... Wto Maj 07, 2013 9:32 am | |
| 10 kwietnia 2010 - tvp info o 10:59 czyli ponad 2h po katastrofie tv info podaje oficjalną wiadomość na całą Polskę "ZGINEŁO 132 OSOBY" hmm a nie 96 ? dzisiaja przeciez wiemy ze było 96 oficjalnych państwowych pogrzebów tak więc co się stało z 36 ofiarami ? kim byly te osoby ,dziennikarze? dlaczego władza nie pozwoliła na podanie rzeczywistej liczby ofiar ,komu na tym zależalo i dlaczego... Liczba miejsc w Polski samolotcie Tu-154M nr boczny 101 - (ten który uległ katastrofie 10kwietnia2010) wynosiła 90 ,a od 6kwietnia2010 !100! idąc tym tropem jesli załozym ze w samolocie faktyczie było 96 osob - 4 miejsca jeszcze bylu wolne to skąd ta napinka ze strony mediów i rzadu ze samolot był ponad maximium napchany ze nie bylo miejsc ze niektórzy musieli rezygnowac !?! ;o ,chyba ze rząd i media cos wiedza ,wiedzą że w samolocie było grubo ponnad 130-150 osób ,100 osób siedziało a +- 36 musiało stac w korytarzu ,miedzy fotelami nie zdziwił bym sie jak by ktos ulokował sobie miejsce w toalecie;/ | |
| | | POKOLENIE-ZIZ Weteran
Liczba postów : 217 Poparcie : 391 Join date : 30/03/2013 Age : 33 Skąd : Warszawa
| Temat: Re: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... Wto Maj 07, 2013 9:43 am | |
| A tak naprawde nie liczac załogi bo przeciez piloci maja swoja kabine a stweardessy zwykle wiekszosc lotu stoja. to pasazerów na pokładzie było !88! także miejsc wolnych bylo przy załozeniu z 6kwietnia2010 12 miejsc wolnych | |
| | | Andrzej Rupniewski Pospolite Ruszenie
Liczba postów : 21 Poparcie : 23 Join date : 06/05/2013 Age : 28 Skąd : Warszawa
| Temat: Re: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... Wto Maj 07, 2013 3:01 pm | |
| Media to jedna wielka bajka. Nie wolno im ufać. Wszędzie oszukują i kłamią, a prawdy nigdy sie nie dowiemy. | |
| | | asdasd Pospolite Ruszenie
Liczba postów : 137 Poparcie : 163 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... Wto Maj 07, 2013 8:42 pm | |
| Jako lokalny ekspert od lotnictwa ( ) mogę powiedzieć, że załogę różnie podaje się liczbę miejsc w samolocie, ale ta setka to 96 z tym, że 4 osoby w kabinie. Jeżeli rzeczywiście miałoby być tyle osób to musiałyby być zmiany w układzie siedzeń w kabinie. Z tego co pamiętam to Tutki były podzielone na miejsca dla oficjeli (wygodnie etc) i dla gości i dziennikarzy (kabina standardowa) - z takim układem raczej są marne szanse na to że zmieściliby tam 150 osób. | |
| | | Kacper Rebel Pospolite Ruszenie
Liczba postów : 277 Poparcie : 397 Join date : 29/03/2013 Skąd : Gubin/lubuskie
| Temat: Re: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... Sob Maj 11, 2013 4:38 pm | |
| Z niepotwierdzonych zrodel slyszalem, ze bylo wiecej osob niz oficjalnie podano. Ze czesc ofiar miala ciche pogrzeby, bez rozglosu i zakaz wypowiadania sie na ten temat. Taka informacja wyplynela od pracownika technicznego TVN, ktory twierdzil ze miedzy innymi jego kolega z pracy ktory zginal w Smolensku nie znalazl sie na oficjanej liscie ofiar. Powod takiej deziformacji byl dosc prozaiczny. Nie mozna bylo oglosic swiatu, ze prezydent lecial samolotem, w ktorym ludzie byli upchani jak sledzie w puszce, rowniez stojac miedzy fotelami, jakby to byl autobus podmiejski.
| |
| | | rastak Pospolite Ruszenie
Liczba postów : 83 Poparcie : 87 Join date : 20/06/2013
| Temat: Re: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... Pią Cze 21, 2013 12:29 pm | |
| Ile ludzi zginęło? Możecie mnie zlinczować, ale nie żal mi większości z osób, które leciały samolotem. Dla mnie cały ten Smoleńsk jest dowodem na to, że polski rząd ma takie narzędzia propagandy i perswazji, że jeszcze długo się nic nie zmieni... Powiedzcie mi, jak to jest możliwe, żeby tak pięknie zatuszować śmierć głowy Państwa i najwyższych urzędników państwowych ?! Ludzie już nie myślą o katastrofie, nikt nie kwapi się żeby rozwiązać zagadkę(a Ci którzy próbowali, już dawno "popełnili" samobójstwo)? A w tefałenie i gówno prawdzie przez rok wałkują mamę Madzi... Amber gold? cisza... Kasia Tusk kupuje mieszkanie za 1,7 mln zł i Mercedesa klasy S za 300 tys. (i to wszystko za gotówkę!!!) w ciągu jednego miesiąca? cisza... Media podają nam papkę i tworzą nowe afery, po to żeby zatuszować te większe... Pamiętam kiedyś sytuację: siedzę z ojcem i oglądamy TVN. Przerywnik leci, że za chwilę w programie kawa na ławę poseł X, Y i Z. Ojciec do mnie- będzie ciekawie, na bank tego nie puszczą w tv. No i jak powiedział tak się stało. Zamiast tego puścili reportaż o bodaj o chorym dziecku czy coś takiego...
Nie wierzcie w to co podają media, bo nigdy nie były wolne i nie będą. | |
| | | Kacper Rebel Pospolite Ruszenie
Liczba postów : 277 Poparcie : 397 Join date : 29/03/2013 Skąd : Gubin/lubuskie
| Temat: Re: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... Pią Cze 21, 2013 12:47 pm | |
| To prawda... Nie wierzymy :)ja to wogole tv nie mam w domu... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... | |
| |
| | | | Katastrofa Smoleńska - liczba ofiar ,a liczba pasażerów cos jest nie tak cos jest ukrywane.... | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |