Kto jest na Forum | Na Forum jest 4 użytkowników :: 0 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 4 Gości
Brak
Najwięcej użytkowników 141 było obecnych Nie Paź 20, 2024 3:38 pm
|
|
| Kogo zamiast Pana Tuska? | |
|
+19henryk2610 Polakpatriota Hr. Potocki X marin białoczerwona Grzegorz Madejek DJSign Paweł Forescik gosiek1993ino martin165 BrokenFinger Paskin Grabarz Marcin POKOLENIE-ZIZ Kacper Rebel pablito 23 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Grabarz Entuzjasta
Liczba postów : 13 Poparcie : 15 Join date : 31/03/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 3:26 pm | |
| - Kacper Rebel napisał:
- Spokojnie. To tylko zagrywka PR. On jest dziennikarzem i wie ze robienie wielkiego szumu wokol siebie dobrze wplywa na promocje jego osoby. Skontaktujemy sie z nim. Jednak raczej nasza twarza nie zostanie - moze zostac zaprzyjaznionym dziennikarzem. Widze ze to czlowiek inteligentny, wiec biore tez pod uwage ze moze probowac manipulowac ruchem. To ze proponujesz go od razu na TWARZ ruchu tez jest troche podejrzane. Przedyskutujemy to na spokojnie i podejmiemy decyzje. Na pewno tak szybko nie wyjedzie.
Fakt - może szybciej się powiesi, albo w inny sposób popełni "samobójstwo". | |
| | | Kacper Rebel Pospolite Ruszenie
Liczba postów : 277 Poparcie : 397 Join date : 29/03/2013 Skąd : Gubin/lubuskie
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 3:35 pm | |
| Grabarzu, on walczy z systemem od kilku lat, wiec kilka dni go nie zbawi. Nie stosuj tu szntazu emocjonalego tylko poszukaj jeszcze z 5 takich osob. Nie mozemy sie opierac na jednym czlowieku. Wiem ze jest takich wiecej. Jezeli chcesz nam pomoc, to zbierz informarcje o podobnych przypadkach, jezeli chcesz zebysmy my mu pomogli, to pisz tak od razu, a nie wciskaj kity ze bez takiej TWARZY sie nie przebijemy, czy bez niego Lis nas zniszczy - jak na razie jakos sobie radzimy | |
| | | Paskin Turysta
Liczba postów : 1 Poparcie : 1 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 3:41 pm | |
| Jako osobę rządzącą Polską po przyszłych zmianach proponuję uczynić Janusza Korwin-Mikke. Od wielu lat zajmuje się teorią polityki, więc dokładnie wie, co zrobić po pierwsze i jak utrzymać normalną demokrację. | |
| | | BrokenFinger Entuzjasta
Liczba postów : 6 Poparcie : 6 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 3:44 pm | |
| Nie widzę jak na razie nikogo kto mógłby się nadawać. Mi osobiście zależy na kimś z poglądami typowo wolnościowymi i ewentualnie widziałbym tam kogoś jak JKM. Na pewno chciałbym zobaczyć w nowym rządzie prof. Rybińskiego najlepiej na stanowisku Min. Finansów. | |
| | | martin165 Entuzjasta
Liczba postów : 5 Poparcie : 5 Join date : 01/04/2013 Age : 53 Skąd : Piaseczno/ Warszawa
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 3:49 pm | |
| Witam serdecznie dziękuję bardzo za zaproszenie na Wasze Forum jestem jak narazie za Panem Pawłem Kukizem ( mówi prawdę o tym co się dzieje ) ale ja - jak i my wszyscy żyjemy tym systemem ( chorym ) w naszym kraju , chcemy wszyscy zmienić ten cały ustrój ale MUSIMY wybrać konkretne osoby które jakimś cudem zamienią sie w Partię i powoli zaczną dzialać na korzyść NARODU POLSKIEGO - NIE - myśląc tylko o ŁAPÓWKARSTWIE i USTAWIENIU MATERIALNYM SWOICH RODZIN - a na wszystkie te zmiany potrzebujemy trochę czasu , jak narazie tyle serdecznie pozdrawiam | |
| | | Grabarz Entuzjasta
Liczba postów : 13 Poparcie : 15 Join date : 31/03/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 4:01 pm | |
| - Kacper Rebel napisał:
- Grabarzu, on walczy z systemem od kilku lat, wiec kilka dni go nie zbawi. Nie stosuj tu szntazu emocjonalego tylko poszukaj jeszcze z 5 takich osob. Nie mozemy sie opierac na jednym czlowieku. Wiem ze jest takich wiecej. Jezeli chcesz nam pomoc, to zbierz informarcje o podobnych przypadkach, jezeli chcesz zebysmy my mu pomogli, to pisz tak od razu, a nie wciskaj kity ze bez takiej TWARZY sie nie przebijemy, czy bez niego Lis nas zniszczy - jak na razie jakos sobie radzimy
1. Utarczki słowne nie przystoją prowadzącym to forum. Zbyt pochopnie wyciągasz wnioski w stosunku do mojej osoby. Rozważne wypowiedzi nie są Twoją mocną stroną. 2. Myślę, że ten człowiek ze swoją inteligencją, wiedzą i determinacją więcej będzie mógł pomóc wam, niż wy jemu. 3. Lisa i jego program podałem jako przykład stosowanej w publicznych mediach socjotechniki. Jeśli nie zrozumiałeś mojej przenośni to tym bardziej powinniście się rozglądać za ludźmi o szerokich choryzontach myślowych. Pozdrawiam i życzę powodzenia! | |
| | | gosiek1993ino Entuzjasta
Liczba postów : 5 Poparcie : 7 Join date : 01/04/2013
| Temat: Kto zamiast Tuska ?? Pon Kwi 01, 2013 4:38 pm | |
| Szczerze powiem że nie interesuję się na tyle polityką żeby móc szczerze wypowiedzieć się na ten temat , ale moim zdaniem nie tylko Tuska trzeba by stamtąd wywalić , ale ich wszystkich .. Nikt nie nadaje się do rządzenia Polską .. Nikt z ludzi obecnie dopuszczonych do władzy .. Polacy bez rządu poradziliby sobie lepiej niż z takim jak jest obecnie .. Na tle innych państw to jest wstyd i hańba .. Nasi dziadkowie , pradziadkowie walczyli o to żeby Polska wróciła na mapę , a teraz ta sama Polska jest sprzedawana .. Mieszkam w Piechcinie , gdzie całe nasze kamieniołomy należą do francuza , Inowrocławski Park Solankowy w większości należy do niemców , na rynku już niemal nie ma produktów wyprodukowanych w Polsce , 9/10 produktów jest "made in china" a ten dziesiąty z jakiegokolwiek innego kraju , w centrum Warszawy jeśli zapytamy kogoś o drogę prędzej trafimy na obcokrajowca niż na Warszawiaka , sporo ludzi już wyjechało za granicę do pracy , a ci którzy zostali to w większości ludzie których zwyczajnie na taki wyjazd nie stać , bo albo nie pracują wcale , albo ledwie wiążą koniec z końcem , przeciętna wypłata wynosi 1200-1300 zł a sam wynajem mieszkania to koszt około 800 zł , młodzi ludzie mieszkają więc z rodzicami tak długo jak tylko się da , a w tym samym czasie córeczka pana premiera kupuje sobie mieszkanie za ponad milion zł .. Polska to jeden z niewielu , jeśli nie jedyny kraj , gdzie biednym rodzicom odbiera się dzieci , które umieszcza się w rodzinach zastępczych które dostają kilkaset zł na utrzymanie tych dzieci , jakby nie można było dać tych pieniędzy biologicznym rodzinom .. Premier dostaje dotacje od unii i pyta ludzi co z tymi pieniędzmi zrobić .. No kurrrr , jak to co zrobić ?? Chociażby tworzyć nowe miejsca pracy .. Przecież to czysta logika , nawet zwykły sklep = nowe miejsca pracy = więcej ludzi którzy mają pieniądze = więcej wydawanych pieniędzy = zapotrzebowanie na sklepy = zapotrzebowanie na pracowników .. Czysta logika , nic więcej .. Poza tym polskie drogi to jest już komedia , nie wspominając już o autostradach które miały być budowane , ale miejskie ulice to jest koszmar .. Co jest w Polsce do zrobienia ?? Chyba nikt z nas nie jest w stanie wymienić wszystkiego , ale każdy ma pojęcie o czymkolwiek , a obecny premier żyje w swoim wyimaginowanym bogatym światku więc skąd ma wiedzieć ?? Jemu niczego nie brakuje , nie wie w jakim stanie są drogi , bo na wakacje lata samolotem .. Jak dla mnie to szkoda słów na to co on i cała jego świta wyprawiają .. Pozdrawiam | |
| | | Marcin Uczestnik
Liczba postów : 54 Poparcie : 136 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 4:54 pm | |
| Co do środków unijnych, to wcale nie są one takie dobre jak się wydaje. Rząd stosuje zagrywkę pr-ową. Żeby wydać pieniądze trzeba się zadłużyć, a 90 % banków w Polsce należy do kapitału zagranicznego, który zyski wyprowadza z naszego kraju. Wiele kontaktów wygrywają firmy zagraniczne, a podwykonawcami są Polacy (zyski idą za granicę, a my dostajemy kasę tylko za robociznę). Nie mówi się także o tym, że aby wydać środki unijne często kupuje się technologie/sprzęt zagraniczny, więc jak się to wszystko policzy, to te środki unijne tak bardzo nam nie pomagają. Przecież to wszystko jest na kredyt i często wydaje się na obiekty typu pływalnie itp, które nie będą przynosić zyski. Będzie trzeba do nich dopłacać. Poza tym rośnie cały czas rośnie zadłużenie kraju, a to spowoduje taki kryzys jak w Grecji. To tylko kwestia czasu. | |
| | | gosiek1993ino Entuzjasta
Liczba postów : 5 Poparcie : 7 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 5:05 pm | |
| - Marcin napisał:
- Co do środków unijnych, to wcale nie są one takie dobre jak się wydaje. Rząd stosuje zagrywkę pr-ową. Żeby wydać pieniądze trzeba się zadłużyć, a 90 % banków w Polsce należy do kapitału zagranicznego, który zyski wyprowadza z naszego kraju. Wiele kontaktów wygrywają firmy zagraniczne, a podwykonawcami są Polacy (zyski idą za granicę, a my dostajemy kasę tylko za robociznę). Nie mówi się także o tym, że aby wydać środki unijne często kupuje się technologie/sprzęt zagraniczny, więc jak się to wszystko policzy, to te środki unijne tak bardzo nam nie pomagają. Przecież to wszystko jest na kredyt i często wydaje się na obiekty typu pływalnie itp, które nie będą przynosić zyski. Będzie trzeba do nich dopłacać. Poza tym rośnie cały czas rośnie zadłużenie kraju, a to spowoduje taki kryzys jak w Grecji. To tylko kwestia czasu.
Może i nie są takie dobre , ale Polska dostała najwięcej od unii .. A co do reszty , niestety taka prawda , polacy nie muszą wyjeżdżać z kraju żeby pracować dla obcokrajowców i napychać pieniędzmi ich kieszenie , nawet wpłacając pieniądze do banku dajemy zarobić innym krajom , robimy zakupy w większości w supermarketach i hipermarketach , a które z nich są polską siecią ?? Znana chyba wszystkim reklama biedronki " My Polacy tak mamy ... " a kto jest właścicielem sieci ?? " Jerónimo Martins SGPS, S.A. - portugalskie przedsiębiorstwo będące właścicielem między innymi sieci handlowej Biedronka." Tak naprawdę to trzeba się zastanowić czy Polska jeszcze istnieje , czy to tylko "tania siła robocza" dla innych państw i źródło ich dochodów .. | |
| | | Marcin Uczestnik
Liczba postów : 54 Poparcie : 136 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 5:11 pm | |
| Pracujemy na zagraniczny kapitał we własnym kraju: http://zmieleni.pl/poznaj-prawde-o-przyczynach-obecnej-sytuacji-w-polsce/ To także wina sprzedaży majątku narodowego po 1989 roku. Taka smutna prawda. Z tego powodu mamy ujemny deficyt w handlu zagranicznym i taki stan kraju. Do tego 500 tysięcy urzędników, którzy kosztują ludzi 30 mld zł rocznie i całe to koryto... Polacy czują, że płacą podatki na mafię/zaborcę/złodzieja, a nie na kogoś kto dba o kraj. | |
| | | The author of this message was banned from the forum - See the message | Forescik [Członek Zwyczajny]
Liczba postów : 107 Poparcie : 119 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Pon Kwi 01, 2013 8:32 pm | |
| Myślę ze ludzie dojrzeli do zmian tylko jeszcze nie do końca o tym wiedza , to jak i co im pokarzemy nie obiecując gruszek na wierzbie tylko realne rozwiązania poparte, wiedza specjalistów których mamy przyciągnąć oraz konstruktywna dyskusję na realnymi zmianami w olsce.Ludzie mają dosyć tego śmietnika czyli szujki po czerwonym stole dajmy im alternatywę a , mamy większość w sejmie i zmieniamy kraj:)Ja w tym jak i każdym Ruchu który ma pociągnąć Polaków widzę nie tylko zmianę w polityce ale co trudniejsze empati, naukę dostrzegania drugiego człowieka,współpracy, bo na razie każdy każdego chce wydymać i przejechać się na jego plecach.Wiem ze takie zmiany są długofalowe ale są konieczne bo jeśli Polska ma być silnym poważnym państwem, musi być rządzona przez patriotów, a zachowanie chama nie jest patriotyczne, trzeba wpajać młodym do głów nie tylko patriotyzm, ale i etykę. | |
| | | Paweł Orędownik
Liczba postów : 110 Poparcie : 238 Join date : 02/04/2013 Age : 45 Skąd : Polska
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 04, 2013 12:07 am | |
| Witam forum. Podobnie jak większość młodych ludzi mam dość tych chorych rządów w Polsce,zrozumiałem po paru latach jakim błędem było przystąpienie naszego kraju do Unii Europejskiej , doświadczyłem także emigracji.. i cóż stwierdzam, że u nas nic się nie zmieni przez kolejne 50 lat jeśli nie oczyści się całego systemu z postkomuchów. Musimy tym razem 100 razy przemyśleć , prześwietlić osoby na które zagłosujemy , by byli prawdziwymi patriotami chcącymi służyć temu krajowi i którzy kochają Polskę. Z obecnych polityków skłaniałbym się ku prawicy ale prawdziwej, nowej , nie koniecznie myśląc o Korwinie Mikke czy Kaczyńskim aczkolwiek jest parę osób z ich partii które bym wybrał w JOW , uważam że każdy patriota, mądry człowiek byłby lepszy od obecnej władzy warto by skupić się na takich ludziach jak Duda , historia nam pokazała już, jak zwykły robotnik po zawodówce poprowadził naród , nie ważne że teraz wiemy że to sprzedawczyk.. jego też osądzimy jak się uda.. | |
| | | DJSign Entuzjasta
Liczba postów : 11 Poparcie : 11 Join date : 03/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 04, 2013 7:57 am | |
| No i tu się z Tobą Forescik zgadzam w całej rozciągłości. Bo polityka tak na prawdę zaczyna się na samym dole. Jeśli na samym dole jest cham, to u góry nikogo innego nie będzie. To strasznie złożony problem i na pewno ie do rozwiązania w jeden "sezon" Ale masz rację, ze od "odchamiania" i uczenia etyki, empatii, zachowania SPOŁECZNEGO, a nie gonienia szczurów należało by zacząć. Zważ jedynie, ze ten wyścig szczurów jaki w tej chwili się promuje wszędzie jest znakiem czasów w jakich żyjemy. To o czym mówisz dotyczy nie tylko Polski, choć u nas najjaskrawiej jest widoczny ze względu na ostre podziały społeczne. Kontrasty pomiędzy takimi Kulczykami, Solorzami i innymi, a resztą tego kraju ledwo ciągnąca od 1 do 1 albo i już w ogóle nie ciągnącą... wegetującą na ulicach. To miało by zbawienny wpływ na wszystko co nas otacza. Na wartość pracy między innymi, która dziś jest skromnie rzecz ujmując w "głębokim poważaniu" elit. I mówiąc o elitach myśle także o drobnych przedsiebiorcach zatrudniających ludzi, którzy nie widzą absolutnie nic złego w zatrudnianiu za grosze, na umowach "śmieciowych" albo całkiem na czarno... Bo przecież liczy się by przetrwać. Tego wokół uczą. Nie liczą się środki... No nic. Bo rozpisałem się... | |
| | | Grzegorz Madejek Turysta
Liczba postów : 3 Poparcie : 3 Join date : 04/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 04, 2013 8:25 am | |
| Kukiz to samo co elektryk i ten dobrze gada i tamten dobrze gadał , i ten i tamten mało zarabiali to na posadkę Państwową i ten i tamten zawsze gadają to co chcemy usłyszeć !!! to samo robi tysiące polityków !!! sam jestem kombinatorem miałem kilka firm małych 2 osoby ja i żona co 2 / 3 lata się przebranżawiam bo zmieniają się potrzeby rynku i klientów jestem handlarzem tanio kupuję drożej sprzedaję non stop zmieniam rozmowy z klientami tyle że jestem uczciwy temu mam klientów ,,,, a jak myślicie politycy i celebryci oraz reszta gęb w tv co wam sprzedają ? a ja wam odpowiem na to w/w sprzedają wam tylko to co wy chcecie kupić a co chcecie kupić ? tak przygotują wam listę ( a lista to towar którego nigdy i nigdzie nie zobaczycie ) , ale liczy się sprzedać to czego niema i w tym mają głowę na karku . .. Trzeba być klientem takim co widzi towar , ma okazję go spróbować ma prawo do wyboru innego towaru oraz prawo do negocjowania tego towaru i prawo do rezygnacji z zakupu towaru bo mu nie odpowiada .. a w polityce jest tak że to co w/w tego niema , żadnego wyboru trzeba kupić i już a najgorsze że kupuje się tylko słowa i uśmiech ale czy to jest warte takiej ceny ? a gdzie wyborcy mają prawo do rezygnacji bo okazało się że towar nie spełnia warunków umowy !!!? trzeba walczyć z potężną korporacją . | |
| | | białoczerwona Entuzjasta
Liczba postów : 7 Poparcie : 7 Join date : 09/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Wto Kwi 09, 2013 10:08 am | |
| dodam swój głos w dyskusji, nie wiem jak zapatrujecie się na taką ideę, dośc skrajną jest... 1. Panowie dobrze mówią, problem jest głębszy niż tylko ludzie na górze. 2. Jeżeli chodzi o konkretną osobę za zastępstwo pana Tuska faktycznie trudno kogoś znaleźć... 3.Problem tkwi w tym, że potrzeba totalnej zmiany, takiej, która mogłaby być nawet kontrowersyjna na pierwszy rzut oka, gdzie zdecydowany człowiek miałby odwagę zmieniać Konstytucję, a nawet stworzyć nowy ustrój polityczny... TAK! Inny ustrój polityczny - nie mi wymyślać, jak miałby wyglądać, wszystkie znane systemy zawodzą, demokracja niby uczciwa... ale szczerze to podzielam poglądy pana Korwina Zmiana systemu politycznego, gdzie bazą byłaby etyka i uczciwość, a nie co by na papierku dobrze wyglądało. Zablokowac lobbystów, a ustanowić nowe prawo, gdzie gruntem byłaby niepodwarzalna wartość... jest jedna taka, niezmienna i najuczciwsza - X Przykazań Bożych System polityczny oparty na doskonałych poleceniach byłby niepodważalny.. Polsce potrzeba totalnej zmiany, która nie tylko zmieniłaby świnie przy korycie, ale zabrała koryto. Nie widzę w polityce człowieka, który miałby odwagę i chęć usunięcia koryta...
tak, możecie się podśmiewać, ale taka jest prawda
jak się coś oprze na wartościach niepodważalnych to całą konstrukcja, będzie nie do naruszenia | |
| | | Kacper Rebel Pospolite Ruszenie
Liczba postów : 277 Poparcie : 397 Join date : 29/03/2013 Skąd : Gubin/lubuskie
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Wto Kwi 09, 2013 1:37 pm | |
| hmm... Dzien swiety swiecic, nie pozadac zony blizniego swego, nie cudzolozyc, nie miec innych bogow przede mna, ani zadnej rzeczy ktora jego jest..... Dziwny bylby to zaiste system polityczny. A co z drugim przykazaniem wycietym przez kosciol katolicki - nie bedziesz robil obrazow tego co na niebie? Tez bierzemy to pod uwage, czy tylko 9 przykazan ktore zostawili?
Sama potrzebe zlikwidowania koryta widze tak samo, ale robiac z Polski panstwo wyznaniowe raczej za wiele nie osiagniemy. Poza tym co z ateistami, co z muzulmanami i buddystami, ktorzy mieszkaja w Polsce. Pamietaj ze mamy tu mniejszosc tatarska, ktora otrzymala jeszcze za czasow kroli prawo do wyznawania swojej religi i kultywowania obyczajow na terenie Polski. Pomysl zeby opierac sie na religi katolickiej jako podstawie nowego systemu uwazam za chybiony. Kosciol katolicki ma wiele grzechow na sumieniu i jest zarzadzany z watykanu - czy mamy jeszcze bardziej zwiekszac wplyw tego panstwa na sposob rzadzenia w Polsce?
Ja osobiscie mam dosyc poslow modlacych sie w sejmie, proszacych Boga o deszcz, uchwalajacych Chrystusa krolem Polski, wieszajacych po nocach krzyze i calej tej oszolomskiej szopki. Sam jestem katolikiem, ale uwazam ze powinno sie oddac "krolowi co krolewskie, a papiezowi co papieskie". Wyprowadzilbym tez najchetnie religie ze szkol - ja chodzilem do salki katechetycznej i bylo mi z tym dobrze. | |
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Wto Kwi 09, 2013 2:25 pm | |
| nikt o wyznaniu nie mówi - to jest etyka uniwersalna, zbyt płytko to widzisz... na przykład: 1. to nie tylko "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" to znaczy również: mamona nie może być głównym przedmiotem pożądania (poza Bogiem) istnienie jest wartością najwyższą (bo Bóg = życie) Żadem człowiek samodzielnie nie powinien się robić "bogiem" tj np konsultacje społeczne, itd
więcej myślenia na ten temat, to jest etyka życia, a państwo powinno dbać o życie swoich obywateli
trzeba się trochę zagłębić, żeby to zrozumieć
10 nie pożądaj tj usystematyzowanie godności ludzkiej na tyle, że człowiek człowiekowi nie może byc wilkiem zracjonalizowanie podziałów społecznych znowu powrót do mamony - na być środkiem do życia a nie celem samym w sobie
itd itp | |
| | | Paweł Orędownik
Liczba postów : 110 Poparcie : 238 Join date : 02/04/2013 Age : 45 Skąd : Polska
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 1:05 am | |
| Każdy z nas ma być może inne poglądy... ja wierzę w Boga bardzo mocno , nienawidzę wręcz innych nacji w naszym kraju, jestem antysemitą , homofobem i mówię to głośno. Póki u nas dekomunizacji się nie dokona będzie jak jest.. nie wystarczy zmienić rządu, to co obecnie mamy nie nazwałbym kapitalizmem.. Korwin Mikke ? ma zbyt skrajne poglądy z niektórymi się zgadzam, ale libertynizm mi nie odpowiada, a ponadto to mason.. Tak czy inaczej moje serce bije zawsze z prawej strony.. Obecnie łączy nas jedno obalenie rządu Tuska i powinien stanąć przed Trybunałem Stanu ! | |
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 7:25 am | |
| Amen Pawle! | |
| | | marin Entuzjasta
Liczba postów : 36 Poparcie : 40 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 11:54 am | |
| Co masz do masonów? Patrząc na to z perspektywy czasu, to masoneria zawsze zmieniała świat na lepsze, a przynajmniej nie pozwalała na urządzanie rzezi, jeśli podalibyśmy przykład S. A. Poniatowskiego. Nie żebym bronił Mikke....tylko masonów I nie zasłaniaj się, ze mają jakieś dziwne wierzenia sprzeczne z religią, bo tego NIE WIEMY. Na dodatek starsze gałęzie masonerii, respektowały to, aby właśnie ich członkowie wierzyli w Boga[niekoniecznie chrześcijańskiego], co jak dla mnie jest to w porządku. Wiara w pewną "siłę" napędzającą i pilnującą ten swiat była warunkiem który musieli spełniać aby dołączyć do ugrupowania. | |
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 12:16 pm | |
| marin zmienisz jeszcze zdanie, choćby z tego względu, że nie ma Boga chrześcijańskiego, muzułmańskiego, chińskiego itd. jest tylko Jeden, to ludzie sobie tylko komplikują Bóg jest jeden i to Bóg chrześcijański, tylko religie wypaczają Jego "wizerunek" a jeśli mowa tylko o "sile napędzającej" , a nie prawdziwym Bogu... to radzę pomyśleć w którą stronę zmierzali. poganie też wierzą w siłę napędzającą tylko, że to natura i bożki. dobra, zaczęłam, więc to ja polecam skończyć ten off topic religijny. jakby ktoś był entuzjastą mojej wizji totalnego przewrotu systemu państwowości na skalę światową zaczynając od Polski to niech da znać | |
| | | marin Entuzjasta
Liczba postów : 36 Poparcie : 40 Join date : 01/04/2013
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 1:40 pm | |
| Zgadzam się, ze jest jeden i nikt temu nie przeczy....Nie zrozumiałaś do końca. Jak ktoś mówi Bóg chrześciański/muzułmaśki, nie ma na myśli innych Bogów, tylko, jednego boga, ale pod tym względem jakie wartości on przedstawia. Dlatego jest podział na religie i dlatego napisałem bóg muzułmański/chrześciański. "Siła napedowa" miała się odnosić do jeszcze innych wierzeń[nie wiem w końcu kto w co wierzy, więc staram się podać jak najwięcej cech i odniesień]. Nie uzyłem jej bo Oni jej używali, tylko po to, żeby odnieść się właśnie do jeszcze innych religii. Po za tym dlaczego sadzisz, że to chrześciaństwo mówi prawdę, a nie np. buddyści? Wiem ,ze jesteś chrześcijanką[bo to widać po twoich wypowiedziach], ale jednym[podobno] z cech chrześcijan miała być tolerancja do innych religii... a nie pokazujesz jej mówiąc: tylko Bóg chrześcijański istnieje. Według ciebie tak, ale to nie oznacza, że masz rację. Niestety, nie widzę odpowiedzi na moje pytanie....czyli co jest złego w masonach? | |
| | | Paweł Orędownik
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 3:54 pm | |
| marin Co mam do masonów ?! A no to, że obecnym światem właśnie rządzą Masoni.. !!! są wszędzie także i w Watykanie dążą do nowego porządku świata http://www.iluminaci.pl/ | |
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 4:02 pm | |
| ej z masonami zacząłeś od wypowiedzi Pawła, to nie forum religijne, ale widząc Twoje poglądy nawet byś nie zrozumiał co złego jest w masonerii, gdyby Ci wytłumaczyć.
czy ja przekreśliłam jakieś religie? czy napisałam złe słowo na kogoś? skrytykowałam za wiarę? NIE więc nic nie sugeruj pisząc "ale jednym[podobno] z cech chrześcijan miała być tolerancja do innych religii..."
Napisałam tylko, że wszystkie religie czczą tego samego Boga, ale nie wiedzą, że to jest jeden i ten sam (a jest chrześcijański, nadając Mu inne przymioty niż w chrześcijaństwie wypaczają jego prawdziwy wizerunek)
To, ze upieram się przy tym, że chrześcijaństwo to prawda nie znaczy, że jestem nietolerancyjna. jeżeli ktoś by się ugiął i nie upierał w takim twierdzeniu to niech się nie nazywa wierzącym katolikiem. prawdziwy katolik wierzy w to tak mocno, że życie odda na potwierdzenie tej prawdy
KONIEC OFF TOPIC | |
| | | Paweł Orędownik
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? Czw Kwi 11, 2013 4:10 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska? | |
| |
| | | | Kogo zamiast Pana Tuska? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |