Pospolite Ruszenie
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Oficjalne forum ruchu Pospolite Ruszenie - spiskujemy już od 4257 dni

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Kto jest na Forum
Na Forum jest 4 użytkowników :: 0 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 4 Gości

Brak

Najwięcej użytkowników 141 było obecnych Nie Paź 20, 2024 3:38 pm
Latest topics
» WOLNOŚĆ GOSPODARCZA
Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeby "X"WOJOWNIKREBELIANT"X" Wto Gru 10, 2013 9:39 pm

» Ancient Knowledge napisy PL - Świadomość,Święta Geometria, Cymatics, Iluzja rzeczywistości.
Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 5:29 pm

» Leczenie próchnicy i ubytków - Ramiel Nagel (lektor PL Ivona)
Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 5:26 pm

» Podręcznik Globalnej Suwerenności - Johny Liberty
Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 5:22 pm

» UNGRIP (PL) - Uniezależnienie
Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeby BladyMamut Pon Gru 09, 2013 4:53 pm

Kogo zamiast Pana Tuska?

Go down 
+19
henryk2610
Polakpatriota
Hr. Potocki
X
marin
białoczerwona
Grzegorz Madejek
DJSign
Paweł
Forescik
gosiek1993ino
martin165
BrokenFinger
Paskin
Grabarz
Marcin
POKOLENIE-ZIZ
Kacper Rebel
pablito
23 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
marin
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 36
Poparcie : 40

Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeCzw Kwi 11, 2013 5:20 pm

Nie twierdze przecież, ze jestem katolikiem. Tolerancja polega także, na nie wywyższaniu swoich idei ponad inne, a ty to właśnie zrobiłaś. Tolerancja polega także, na tolerowaniu istnienia głupszych[a najwyraźniej za taką masz mnie osobę, a po twoich wypowiedziach wnioskuję, że to dlatego, ponieważ mam inne pogląd na niektóre organizacje, co także nie jest tolerancyjne].
białoczerwona napisał:

(a jest chrześcijański, nadając Mu inne przymioty niż w chrześcijaństwie wypaczają jego prawdziwy wizerunek)
Dokładnie TA wypowiedź jest nietolerancyjna, bo podważasz racje innych religii, czego robić się nie powinno.
Jeszcze tylko jeden argument....Piotr wyrzekł się Jezusa, a wierzył.....czyżbyś była lepsza od samego pierwszego papieża? Tak, wiem, ze potem zginał. Nie trzeba mnie uczyć historii Razz Ale jak piszesz, koniec off topu
Paweł
Szkoda, że opierasz swoją wiedzę na jednej stronie i to jeszcze, która prawdopodobnie nie jest poparta żadnymi faktami. A na pewno nie jest stworzona przez szanującego się naukowca. Powód? Brak Bibliografii. Nigdy nie było przypadku, aby zrobili oni coś złego, a jest wiele faktów historycznych, kiedy zrobili coś dobrego. Co my chcemy zrobić? Znieść aktualnych rządzących i zastąpić ich kimś innym. Bardzo możliwe, że jak pojawią się bardziej wykształceni ludzie od nas, to właśnie nimi ich zastąpimy. Członkami naszego "ugrupowania". W takim razie według tego artykułu, czy strony[w zależności jak nazwać to coś], Iluminaci chcą zrobić dokładnie to samo, tylko, ze na skalę globalną. Nie tylko w jednym kraju jak my. Więc nie rozumiem. Poczytaj wiecej obektywnych opini na temat masonerii, a nie jeden i to krytyczny, bez poparcia faktów.
Powrót do góry Go down
białoczerwona
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 7
Poparcie : 7

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeCzw Kwi 11, 2013 5:27 pm

zmienisz kiedyś zdanie i miło mnie wspomnisz Wink
Powrót do góry Go down
Paweł
Orędownik
Orędownik
Paweł

Liczba postów : 110
Poparcie : 238

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeCzw Kwi 11, 2013 6:01 pm

"10.10.2007r na forum ekonomicznym w Tel Awiwie prezydent Izraela Szymon
Peres stwierdził: wykupujemy Manhatan, Polskę i Węgry. Izrael osiągnął
bezprecedensowy sukces ekonomiczny budując międzynarodowe imperium
w oparciu o ekonomię a nie armię

Oto słowa żydowskiego pisarza Artura Sandauera: "Żydzi są głową Polaków,
bo są lepsi a Polacy to ręce i nogi. Dlatego antysemityzm w Polsce to
choroba umysłowa, to buntowanie się ręki i nogi przeciwko własnej
głowie. Nie może polska ręka bić żydowskiej głowy W czasie wojny zginęli
prości Żydzi i wybitni Polacy. Uratowali się wybitni Żydzi i prości
Polacy. Dzisiejsze społeczeństwo w Polsce- to żydowska głowa nałożona na
polski tułów. Żydzi stanowią inteligencję, a Polacy masy pracujące."

PROROK HEBRAJSKI ujrzałem ostateczną wizję zwycięstwa narodu żydowskiego
ludu wybranego nad plugawymi islamem i zgniłą europą i zobaczyłem jak
miliardy gojów pracują dla ludu hebrajskiego i wielbią go już niedługo
goje już niedługo!" marin - mam w dupie za przeproszeniem tolerancję gdy czytam coś takiego , Polska by się odrodzić musi być krajem katolickim, wielonarodowy , wieloreligijny - taki EURO-PEJSKI kraj ?! nie na Polskiej ziemi !!! przykład Niemcy- aż się roi od islamistów w tym kraju , kościoły katolickie zamieniają na meczety lub burdele i tylko czekać , aż ze względów religijnych dojdzie do regularnych mordów.
Powrót do góry Go down
marin
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 36
Poparcie : 40

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeCzw Kwi 11, 2013 8:16 pm

Takze za tym jestem: https://pospoliteruszenie.forumpolish.com/t85-2-propozycja-postulatu-by-marin . Widać, jeszcze nie doszedłeś do tego tematu.

Obawiam się, że mylisz pojęcie masonów/iluminatów z radykalnym syjonizmem. Chyba nie wiesz do końca na czym polega Wolnomularstwo. Poczytaj o tym, a zauważysz, ze to o czym piszesz to radykalny syjonizm, nie masonizm. To zupełnie co innego. Co mnie bawi? Że wypowiadasz sie na tematy o których nie masz pojęcia. Nie rozumiem was. Czy na tym forum są jacyś ludzie, którzy wiedza o czym mówią? Bo jak na razie spotkałem tutaj hmmm.... 3 takie osoby. To niewielki wynik jak na tyle użytkowników.

Obawiam sie, że to koniec chyba jednak naszej współpracy. Początek jak i założenia mieliście dobre, ale mając takich członków, nie zajdziecie daleko. Mam oczywiscie nadzieję, że sie mylę i uda wam się odwołać ten rząd, ale bez niektóych poprawek.

Naprawdę powodzenia.
Powrót do góry Go down
Paweł
Orędownik
Orędownik
Paweł

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeCzw Kwi 11, 2013 11:37 pm

marin od samego początku nie popieram Twoich poglądów czytając Twoje posty , ale cóż.. każdy ma inne i jak napisałem łączy nas jedno obalenie rząd Tuska. Na temat masonów mam swoje zdanie i go nie zmienię, czytam wiele i wiem czym jest ich stowarzyszenie. To bardzo niebezpieczni ludzie. marin polecam Ci obejrzenie tego bardzo mądrego filmu :
https://www.youtube.com/watch?v=Tlb7b3-xzbw
ale skoro dalej Illuminaci/masoni to dla Ciebie ludzie którym warto ufać -
nie mamy o czym z sobą rozmawiać. Idź głoś komuś innemu swe przekonania religijne i światopoglądowe.
Powrót do góry Go down
Paweł
Orędownik
Orędownik
Paweł

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeCzw Kwi 11, 2013 11:45 pm

Odeśłać imigrantów do ich krajów, na koszt ich państw, albo ich własny.
TAK
NIE

To Twój mądry postulat marin ?! dziwisz się, że nie wiele osób go popiera? Jesteśmy jeszcze w UE o ile wiesz?
Obcokrajowców to my tutaj nie mamy już zbyt wiele ,według mnie
większym zagrożeniem od nastu lat są "farbowani" Polacy pod zmienionym nazwiskiem w rządzie i to oni stanowią największe zagrożenie tacy jak Rostowski.

Powrót do góry Go down
X
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 10
Poparcie : 11

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeCzw Kwi 11, 2013 11:50 pm

x

Ostatnio zmieniony przez Krzysztof Burliński dnia Sob Kwi 13, 2013 3:59 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
białoczerwona
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 7
Poparcie : 7

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimePią Kwi 12, 2013 7:24 am

... a czy nie może być tak, że i "ultrakatolicy" dbają o pomyślność własnego kraju?
akurat ludzie z takimi poglądami się wypowiedzieli, co nie znaczy, że wszyscy tacy są

ja np lubię jeść duszoną marchewkę i mówię o tym głośno, ale czy to znaczy, że zmuszam całe pospolite ruszenie, żeby jedli duszoną marchewkę?

Wink
Powrót do góry Go down
Hr. Potocki
Turysta
Turysta
Hr. Potocki

Liczba postów : 1
Poparcie : 1

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeWto Maj 14, 2013 9:49 pm

marin napisał:

Jeszcze tylko jeden argument....Piotr wyrzekł się Jezusa, a wierzył.....czyżbyś była lepsza od samego pierwszego papieża? Tak, wiem, ze potem zginał.

Św. Piotr nie był pierwszym papieżem... w sumie nawet nigdy w Rzymie nie
był... jak i on nie założył kościoła Rzymsko-Katolickiego... tak w woli
ścisłości Smile
Powrót do góry Go down
Polakpatriota
Turysta
Turysta

Liczba postów : 1
Poparcie : 1

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimePią Maj 17, 2013 9:07 pm

Żeby w Polsce się coś zmieniło to w wyborach musi wziąć udział Ruch Narodowy jako ugrupowanie polityczne a nie społeczne, i najlepiej jakby dogadali się z liberalnymi poglądami Korwina mimo że na siebie wzajemnie psioczą to partia konserwatywna prawicowa byłaby jedyną alternatywą dla obecnego rządu. Co do Kaczyńskiego do mam do niego szacunek choćby przez fakt że moi rodzice głosowali na PiS odkąd pamiętam, jednak z czasem zacząłem dostrzegać że to również socjaliści, pobożni, ale socjaliści.
Powrót do góry Go down
henryk2610
Turysta
Turysta

Liczba postów : 2
Poparcie : 2

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeWto Cze 04, 2013 10:25 pm

przed wyborami trzeba by było zmienić firmę obsługującą serwery podczas wyborów ponieważ ostatnie wybory obsługiwała firma rosyjska i wybory zostały sfałszowane . w większości w partiach to żydzi ,trzeba by odżydzić Polskę ,oni robią zamęt . 3 miliony żydów ma wrócić do Polski ,drugim językiem urzędowym ma być hebrajski . w krakowie wybudowane jest duże osiedle dla społeczności żydowskiej emigrującej do Polski .
Powrót do góry Go down
henryk2610
Turysta
Turysta

Liczba postów : 2
Poparcie : 2

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeWto Cze 04, 2013 10:26 pm

Powrót do góry Go down
duch1
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 6
Poparcie : 8

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeSob Cze 15, 2013 7:57 pm

Widziałem że pojawiły się nazwiska osób które nadają się do rządzenia Polską.
Fajny pomysł.

Może wytypować kilkudziesięciu godnych Polaków i zapytać ich czy nie chcieli by założyć partii - mieli by nasze (a przynajmniej moje) poparcie. Późnej byśmy ich rozpromowali wśród rodziny i znajomych (i dalej w Polskę).

Ciekawe czy coś takiego by wyszło.
Powrót do góry Go down
"X"WOJOWNIKREBELIANT"X"
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 25
Poparcie : 35

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeNie Cze 16, 2013 2:55 pm

Rząd nie musi być partyjny. Najlepiej by był rząd ekspertów a nie partyjniaków
Powrót do góry Go down
duch1
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 6
Poparcie : 8

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeNie Cze 16, 2013 6:32 pm

Zgadzam się - rząd nie musi być partyjny.
Ale puki co to tutaj jest akcja obalenia rządu. A co później ?
Ktoś pomyślał o tym co będzie później ?

Przykładowy scenariusz : pewnego pięknego dnia gdy w sejmie są wszyscy posłowie ( Wink) spada kometa i zmiata w proch budyneczek. Automatycznie Polska straciła cały rząd.
Partie polityczne jak były tak są (zmieniają się tylko ludzie). Rozpisane są nowe wybory. Idziemy do urn i widzimy ponownie PO,PIS,PSL .....
Wybieramy rząd i koniec bajeczki.

Polepszyło się w Polsce ?

Bez alternatywy przedstawionej społeczeństwu możemy sobie tutaj klepać smuty.
Pomyślcie jaką bekę mają ludzie z ABW którzy przeglądają to forum.
Powrót do góry Go down
"X"WOJOWNIKREBELIANT"X"
Entuzjasta
Entuzjasta

Liczba postów : 25
Poparcie : 35

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeNie Cze 16, 2013 9:06 pm

Ludzi konkretnych nie podawajmy. Chyba w 38 mln kraju można znaleźć kilkunastu inteligentych ludzi nie powiązanych z tym i poprzednim systemem. Przypomnę, że o rząd bezpartyjny zabiegał pan Palikot i jak zaczął wymieniać ludzi, których weźmie to wtedy ci ludzie zaczęli gadać , że oni nie będą u niego w żadnym rządzie. Tak samo Yaro Kaczyński nagle sobie przypomniał, że trzeba mieć rząd bezpartyjny (jak rządził to lepszy był on lub jego marionetka Marcinkiewicz) i jak zaczął ludzi wymieniać też się wycofywali za wyjątkiem profesora Glińskiego.
Jeżeli mi teraz będziemy podawać konkretnie kogo wziąć to ci ludzie do nas nie pójdą a zwłaszcza, że jesteśmy wg niektórych mniej poważni niż pis czy ruch. Jak załóżmy będą nowe wybory to po pierwsze trzeba rozliczyć wszystkich co rządzili za zrobiony syf i skazać. Wtedy nie będą w wyborach a ich partie za szkodliwą działalnośc dla kraju zdelegalizować ( nie wiem czy można)  NAJLEPIEJ POINFORMOWAĆ LUDZI TAK, BY PRAWDA WYSZŁA NA JAW. Wtedy wybory jak w aksamitnej rewolucji w Czechach. Poza tym Tusk sam się ma zamiar zdymisjonować, by wygrać wybory, bo czuje, że Yaro goni go w sondażach a do końca kadencji go przegoni. Takie przynajmniej na pressmixie informacje zanalazłem
Powrót do góry Go down
Maxim128
Turysta
Turysta

Liczba postów : 4
Poparcie : 4

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeNie Cze 23, 2013 4:16 pm

Po ew. rewolucji przydałoby się:
-odsunięcie od władzy wszystkie dzisiejsze partie i ludzi od 89r. 
-"unieszkodliwienie" ich
-na premiera wybranie człowieka który:
 -ma jasne, sprecyzowane poglądy i nie zmienia ich co rok
 -jest "sprawdzony", nie będzie kolejnym co tylko pcha się do koryta
 -ma pojęcie o rządzeniu krajem
Następnie do rządu wybrać osoby które znają się na tym, co w rządzie mają robić(po odpowiednim wykształceniu)
Zmienić prawo(napisać Konstytucję od nowa czy ulepszyć tą?), wprowadzić  reformy demokratyczne(min. to co jest proponowane na tym forum) i gospodarcze(moim zdaniem działania w kierunku rozwijania polskiego przemysłu i przedsiębiorczości)
Oczywiście w międzyczasie prowadzić śledztwa przeciwko działaczom i politykom. I wydać ich w ręce sprawiedliwości.

Myślę, że taki ruch może dużo zdziałać, to coś na model ruchów młodzieżowych w krajach typu Gruzja, Ukraina.
Oby więcej takich osób jak Wy Wink
Powrót do góry Go down
rastak
Pospolite Ruszenie
rastak

Liczba postów : 83
Poparcie : 87

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitimeNie Cze 23, 2013 6:43 pm

Marcin bardzo podoba mi się Twoje podejście. Osobiście popieram ruch narodowy, jest to zacna organizacja, również Korwin bardzo dobrze prawi. Jednak nie bądźmy głupi. Jeżeli ruch narnarodowy wejdzie do rządu (bo nie jest jeszcze nawet partią), to po pierwsze po pół roku bardzo szybko, banki i elity rządzące(nie mylić z posłami), zrobią z nimi porządek. Ludzie zaczną samobójstwa popełniać, a im rodzinom przydarzać wypadki i zawały serca. Cały system ustawodawczy trzeba od nowa poukładać i wyeliminować z niego pierwiastek pt. "Partia polityczna". Potrzebujemy władz ustawodawczych, ludzi wykształconych, którzy zajmą się rozwojem kraju, a nie polityków. Mnie osobiście słowo polityk bardzo źle się kojarzy. Potrzebujemy oczywiście "przedstawicieli rządu ds. stosunków międzynarodowych", ale polityków NIE! 

Pomijając wszystko co napisałem wyżej, nasza organizacja powinna pozostać bezbarwna politycznie. Możemy sobie rozmawiać na zasadach luźnej dyskusji o tym kto nam się podoba, a kto nie. Jednak nie możemy doprowadzić do popierania nazwisk, partii, ruchów. Jestem jak najbardziej za tym, żebyśmy współpracowali z jak największą ilością niezrzeszonych z naszą organizacją, ale pozostańmy bezbarwni.

Maxim128, Na każdego z rządzących jest już taka teczka, że gdyby w Polsce wyroki się sumowałyby, to wystarczyłoby im zabrać immunitety.

Zmiana prawa, w tym konstytucji jest niezbędną. Ja zacząłbym od prawa bankowego, bo to jest główny hamulec rozwoju gospodarczego w PL. No i oczywiście, nie wyobrażam sobie braku zmian w budowie organów ustawodawczych.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Kogo zamiast Pana Tuska?   Kogo zamiast Pana Tuska? - Page 3 I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Kogo zamiast Pana Tuska?
Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» od Pana Marka Lewandowskiego
» Okręty podwodne zamiast budować weźmiemy w leasing od Niemców
» Czteroletni plan.... TUSKA
» Rozterki TUSKA przed kadencją
» Ogólnopolska petycja o odwołanie Rządu Donalda Tuska

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach